Een website als je virtuele vestiging

DIGITAL MARKETING new startup project , Interactive channels , Business innovation technology work

Een website als je virtuele vestiging

Een website als je virtuele vestiging

This post is also available in: Nederlands

Onderschat de kracht van een website niet. Het is het online visitekaartje waar bezoekers jouw MKB-bedrijf leren kennen en waarmee jij potentiële klanten binnenhaalt. Met je website laat je zien wie je bent en wat je doet. Daarom is het belangrijk dat deze verzorgd en actueel is. Maar hoe zorg je ervoor dat bezoekers op jouw website verder lezen?

Een website dien je te zien als jouw virtuele vestiging, welke waarschijnlijk vaker bezocht wordt dan je bedrijfspand. Zorg dus dat je jouw bedrijf goed presenteert! Net zoals een winkel er geordend en opgeruimd uit moet zien, zo geldt dat ook voor je website. Een overzichtelijke en goed verzorgde website wordt in verband gebracht met kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw website actueel houdt. Daarmee laat je zien dat je actief met je bedrijf en website bezig bent, wat duidt op kwaliteit en vakmanschap. Zo denkt Google er ook over. Een actuele website wordt door Google gezien als een betere website dan eentje waar weinig tot geen verandering plaatsvindt. En Google is voor jouw MKB-bedrijf je beste vriend op het internet, dus zorg dat je website levendig blijft!

Meer of minder tekst

Op een pagina binnen jouw website moeten bezoekers direct kunnen zien waar het over gaat. Mensen houden niet van zoeken en puzzelen, dan haken ze af (weg bezoeker!). Het moet uitnodigend, aantrekkelijk maar vooral heel duidelijk zijn. Vertel op de homepagina kort wie je bent en wat je doet en begeleidt de bezoeker door de rest van de website. De homepagina heeft als doel om de bezoeker te verleiden om verder te kijken op jouw website. Zorg daarom dat je tekst compact en overzichtelijk is. Maak bijvoorbeeld gebruik van afbeeldingen of opsommingstekens. Zo weet de lezer wat hij kan verwachten als hij verder leest. Bij de overige pagina’s moet het doel duidelijk zijn. Wat wil je op een pagina communiceren? Denk hierbij aan een dienst- of productpagina. Geef de informatie dan ook concreet en overzichtelijk, zowel in woord als beeld. Hoe zou jij als nieuwkomer je informatie graag aangereikt willen krijgen. Bekijk het vanuit dat viewpoint, voor elke pagina binnen je website.

Mensen zijn vaak bang dat er te veel tekst op een pagina staat, maar dit is afhankelijk van je doel van de tekst. Wil je jouw kennis delen in een artikel? Dan kun je nooit te weinig schrijven! Zolang de content relevant is, kan het niet te veel zijn. Zorg er wel voor dat je tekst toegankelijk is om te lezen. Dat wil zeggen: geen grote lap tekst, maar een overzichtelijke tekst met een duidelijke titel en voldoende subtitels. Met een sterke titel en subtitels geef je prijs wat er in een tekst wordt verteld. De titel is van groot belang om ervoor te zorgen dat iemand je tekst gaat lezen. Het is een sneakpeak van de inhoud van de tekst. Witregels tussen alinea’s helpen om een tekst te structureren, daardoor weet de lezer dat er een volgend onderwerp aan bod komt. Naast witregels is een korte samenvatting of conclusie aan het begin van je artikel ook een manier om de aandacht van de lezer te behouden. Val gewoon met de deur in huis en vertel daarna de achterliggende gedachte hiervan. Met een korte samenvatting of conclusie kunnen lezers het onderwerp screenen en beslissen of ze het wel of niet interessant vinden. Vinden ze dit wel? Dan zullen ze verder willen lezen!

Buiten een slimme opzet en inzet van je website teksten en pagina-indeling zijn er nog veel meer belangrijke zaken om je website goed op te zetten. Maar een website met goede teksten is het halve werk. Investeer er één keer goed in en je hebt een goed fundament staan.

De website is als een eiland

Jouw website is als een eiland waar je mensen vanuit allerlei andere uitingen en kanalen naar toestuurt. Denk hierbij aan de nieuwsbrief, social media, maar ook een poster of advertentie. Op jouw website laat je meer van jouw MKB-bedrijf zien, dus dat is de plek waar je lezers wilt hebben (en zo lang mogelijk houden!).

Social media is een hele belangrijke doorverwijzer naar jouw website (althans, als je actief bent op social media). Zorg ervoor dat je bij iedere update die je op social media plaatst, verwijst naar de specifieke pagina binnen jouw website waar men het gehele artikel kan lezen of meer info vindt. Zo’n social media post kan een flink bereik krijgen, je weet nooit van tevoren bij wie jouw post terecht komt. Misschien wel bij jouw potentiele nieuwe klant! Maak het de lezer dus interessant en vooral heel gemakkelijk en zorg dat ze simpel naar jouw website door kunnen klikken!

Weten wat Creatie Maakt Alles voor jouw website kan betekenen?

Mail dan: info@creatiemaaktalles.com