Wat is mond-tot-mondreclame nu eigenlijk waard?

Wat is mond-tot-mondreclame nu eigenlijk waard?

Wat is mond-tot-mondreclame nu eigenlijk waard?

This post is also available in: Nederlands

Krijg een ander viewpoint op de waarde en inzet van mond-tot-mondreclame voor jouw MKB bedrijf.

Veel MKB ondernemers vertellen mij dat hun beste toevoer van nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame is. Enerzijds zijn ze daar trots op. Anderzijds wordt het ook een beetje gebagatelliseerd. MKB ondernemers hebben vaak het idee dat ze via andere kanalen geen of te weinig nieuwe klanten of leads krijgen. De mailing, een social media update of de website leveren geen directe klanten op, denken zij. Toch wil ik je daar als marketeer even een andere point of view op geven.

Alles of…

Ik als marketeer wordt heel blij van het feit dat mond-tot-mondreclame de beste aanwas voor nieuwe klanten is. Dat betekent namelijk dat er over je bedrijf gesproken wordt, dat anderen aan jouw bedrijf denken. Wanneer je marketing helemaal terugvoert naar de basis, dan is de enige vorm van marketing die van mond-tot-mondreclame. Heb je ooit een bedrijf, product of dienst groot zien worden zónder dat er over gesproken werd? Nee… dat bestaat niet. Alle reclame middelen die je inzet om anderen te helpen aan jouw bedrijf te denken wanneer het zinvol is, dragen bij aan een actieve mond-tot-mondreclame. Voor mij als marketeer is het daarom interessant om uit te zoeken hoe we mensen actief over jouw MKB bedrijf kunnen laten praten. Want zonder mond-tot-mondreclame ben je onvoldoende zichtbaar.

Nieuwsgierig hoe we de mond-tot-mondreclame voor jouw MKB bedrijf kunnen verhogen? Mail hanneke@creatiemaaktalles.com of bel 06-52447951