Succesvolle herpositionering van Dientje

Succesvolle herpositionering van Dientje

Succesvolle herpositionering van Dientje

Succesvolle herpositionering van Dientje

This post is also available in: Nederlands

Horecagelegenheid Dientje zat met de handen in het haar wat betreft positionering en het bereiken van de doelgroep. Creatie Maakt Alles ging hiermee aan de slag! En met succes hebben wij een nieuwe uitstraling en een versterkte communicatie doorgevoerd, met een heel gaaf resultaat!

Onderzoek

Naar aanleiding van een onderzoek onder 100 respondenten, is er naar voren gekomen dat de bezoekers van Dientje graag bij de horecagelegenheid komen. De beleving die mensen bij Dientje hebben is over het algemeen positief en Dientje wordt omschreven als een plek waar men zich thuis voelt; “waar je altijd welkom bent”. Hiermee wordt ook oma ‘Dientje’ weer tot leven geroepen. Zij was een zeer populaire vrouw waar iedereen zich happy en thuis bij voelde. Precies die kernwaarden komen uit het onderzoek: gezellig, persoonlijk en huiselijk. Dientje staat bekend om het, van oudsher, dorpse en persoonlijke karakter. Het is een plek voor jong en oud.

Uit het onderzoek is de nieuwe positionering voortgekomen:’Je komt thuis bij Dientje’, dit is doorgevoerd in de gehele communicatie van Dientje. Van menukaart, kadobon, visitekaartje tot de website. De grafische uitvoering is in samenwerking met Go Grafisch Adviesbureau tot stand gekomen. Verder heeft Dientje het thema authentiek en gezellig doorgevoerd in het interieur. Eén van de resultaten hiervan is een compleet gerenoveerd café dat omgetoverd is naar een gezellig restaurant: de huiskamer van Dientje. (door Cocoon Interieur Ontwerp uitgevoerd)

Betrokken in Gemert

Betrokken zijn met de lokale gemeenschap zit al in het DNA vanaf het ontstaan van Dientje in 1840. Dientje geeft onderdak aan vele verenigingen en is erg betrokken bij alle festiviteiten in het dorp of organiseert op eigen initiatief samen met verenigingen of actieve dorpelingen events en bijeenkomsten. Hier is Dientje trots op en dat willen zij met iedereen delen! Eén van de manieren waarop wij deze actieve samenwerkingen trots presenteren is via de menukrant en via de website. Later is het doel om dat nog verder gestalte te geven.

Fotoshoot

Om alle uitingen een extra persoonlijke uitstraling te geven hebben wij een flinke fotoshoot op poten gezet waar zo’n 40 modellen aan hebben meegewerkt. Met deze foto’s brengen we de échte sfeer en het persoonlijke karakter van Dientje nog beter over. Want dit gevoel kun je niet overbrengen door gebruik te maken van stockfoto’s. Deze succesvolle fotoshoot hebben we in samenwerking met Marjon Zijlstra Fotografie gedaan.

Met de nieuwe positionering en een boost voor de diverse communicatiemiddelen van Dientje, voelt iedereen zich hier opnieuw thuis. De omgeving is enthousiast over het nieuwe concept en zoals Marielle van Dientje aangeeft: “het bedrijf klopt weer, het past weer bij ons als een goed zittende jas”.

Lees meer over de referentie van Marielle Schoenmakers van Dientje.

Samenwerking

In het project bij Dientje hebben we een nauwe samenwerking gehad met verschillende bedrijven uit ons netwerk:

 • Mike Heyl van Business Improvement Centre
  Mike heeft Dientje begeleidt in het organiseren van hun bedrijf, het neerzetten van een goede structuur en het trainen van de medewerkers
 • Rob Vogels van Go Grafisch Adviesbureau
  Hij verzorgt alle grafische uitingen voor Dientje
 • Marjon Zijlstra van Marjon Zijlstra Fotografie
  Marjon heeft alle fotoshoots gedaan en er voor gezorgd dat Dientje mooie en sprekende beelden heeft voor hun communicatie
 • Marjolein van der Zwaan en Anna van Osch van Cocoon Interieur Ontwerp
  Deze creatieve dames hebben de complete restyling van het restaurant uitgevoerd