Deel 2 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Deel 2 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Deel 2 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

This post is also available in: Nederlands

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten social media waarop jouw bedrijf aanwezig kan zijn. Facebook, Twitter, LinkedIn, noem maar op. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf zich het beste profileert op deze platformen? Wij geven je een reeks handige tips en tricks, zodat je voor jouw bedrijf het meeste uit social media kan halen en dat je bedrijf online beter zichtbaar is! Simpel en effectief!

De tips en tricks van deze week gaan in op het plannen van je updates en het uiterlijk van zowel je social mediaplatform als een update die je plaatst. Bedenk dat bij iedere update die je plaatst, jouw bedrijf wordt gepresenteerd. Regelmaat is de sleutel tot succes!

  1. Zorg dat je updates voorzien zijn van je logo en/of huisstijl. Het hoeft maar heel subtiel te zijn. Maar met elk bericht dat jij plaatst, presenteer je ook jouw bedrijf. Door iedere update te voorzien van jouw logo en huisstijl, vergroot je je naamsbekendheid en raken mensen vertrouwd met jouw logo. Mocht je niet weten hoe je deze makkelijk toevoegt aan je updates, dan hebben wij daar iets slims op bedacht: social media templates.
  1. Zorg ervoor dat ook alle social mediaplatformen duidelijk voorzien zijn van je huisstijl. Dit is meestal overeenkomstig met je website of ander uitingen. Naast de huisstijl is een herkenbare en vooral leesbare profielafbeelding van belang. Want de profielfoto van jouw bedrijfspagina op Linkedin bijvoorbeeld, is ook zichtbaar in op jouw persoonlijke profiel (onder ervaring).Verder raden we een krachtige afbeelding in de heading of omslag op je bedrijfspagina’s aan.

Tip: je kunt omslagfoto’s periodiek wisselen. Dat is ook een manier om te laten zien dat je online actief bent en kun je actuele acties, vacatures of weetjes direct delen met je publiek. Voor omslagfoto’s kun je ook onze social media templates inzetten. Dan kun je snel en flexibel je eigen omslagfoto’s, voorzien van logo en huisstijl, aanpassen.

  1. Gebruik een tool als Hootsuite of Buffer om je berichten vanuit één applicatie op al jouw social mediaplatformen te plaatsen. Op LinkedIn kun je bijvoorbeeld geen updates inplannen voor de toekomst. Wanneer je dit via zo’n social media planner doet, kan dit wel. Ideaal dus! Hootsuite en Buffer zijn social mediadashboards waar je alle berichten in één overzicht ziet, je direct nieuwe updates kunt plaatsen en zelfs kunt reageren naar mensen die een reactie plaatsen bij jouw gepubliceerde berichten. Tot drie social mediaplatformen is zo’n applicatie gratis! Zo hoef je niet bij ieder social mediaplatform apart in te loggen en kun je ze vanuit één dashboard beheren.

De huisstijl van je bedrijf moet overal waar jij iets uit, aanwezig zijn. Herhaling zorgt bij de doelgroep voor herkenning en vertrouwen. Met een social mediadashboard hou je het overzicht van wat je waar hebt geplaatst en kun je meerdere updates tegelijk plaatsen. Hierdoor bespaar je tijd dat je weer ergens anders in kunt steken!

 

Meer uit je social media halen voor jouw bedrijf? Laten we daar samen over sparren.

Mail: info@creatiemaaktalles.com